srijeda, 6. srpnja 2016.


  RIBLJA JUHA OD BUNDEVE   

Sastojci
bundeva, hamburger, sir paladin, češnjak, kapula, sitne ribe, sol, papar,kruh, maslac, maslinovo ulje, začinsko bilje po izboru

      Priprema
Bundevu isjeckati na što sitnije komade i kuhati je na pari dok ne omekša.  Na laganoj vatri rastopiti maslac i popeči ribu i hamburger zajedno. Na ostacima tekućine popeći prethodno skuhanu bundevu dolijevajući je sa vinom. Kada vino ispari dolijevati u nekoliko navrata riblji temeljac i peći dok se ne potroši tekućina. Kada završimo sa pećenjem tako dobivenu smjesu zajedno sa dijelom pečene ribe smiksati u blenderu dodavajući riblji temeljac do željene gustoće.
Na ostacima masnoće poeći do hrskavosti sitno nasjeckani kruh.


Posluživanje
Tekućinu uliti u prethodno izdubljenu bundevu te je posuti sa sitno nasjeckanom pečenom ribom i kruhom. Poslužiti umjereno toplo.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ponuditi vino sorte BENA.  Bena je bijela vinska sorta grožđa prateće sorte žilavke . Normalne je i redovite oplodnje. sazrijeva u prvoj polovini rujna i prosječna masa grozda je oko 130 grama. ovo je sorta za toplije krajeve i veoma je otporna na plamenjaču i pepelnicu. uz kratku rezidbu daje dobar urod. može uspijevati na slabijim tlima i nepovoljnijim položajima jer je veoma izdržljiva. mošt bene sadrži 16 – 22 % šećera i 4, 9 do 7, 8 g/l ukupnih kiselina. Vino od čiste bene osrednje je kvalitete jer sadrži manje alkohola nego vino od žilavke. zbog većeg sadržaja kiselina dobar je dodatak vinu žilavke, ali u manjem postotku, otprilike 5%. može se koristiti i kao zobatica. Poslužiti na temperaturi:  10-12°C

Nema komentara:

Objavi komentar