RIBLJA JUHA OD BUNDEVE
bundeva, hamburger, sir paladin, češnjak, kapula, sitne ribe, sol, papar,kruh, maslac, maslinovo ulje, začinsko bilje po izboru
Priprema
Bundevu isjeckati na što sitnije komade i kuhati je na pari dok ne omekša. Na laganoj vatri rastopiti maslac i popeči ribu i hamburger zajedno. Na ostacima tekućine popeći prethodno skuhanu bundevu dolijevajući je sa vinom. Kada vino ispari dolijevati u nekoliko navrata riblji temeljac i peći dok se ne potroši tekućina. Kada završimo sa pećenjem tako dobivenu smjesu zajedno sa dijelom pečene ribe smiksati u blenderu dodavajući riblji temeljac do željene gustoće.
Na ostacima masnoće poeći do hrskavosti sitno nasjeckani kruh.
Posluživanje
Tekućinu uliti u prethodno izdubljenu bundevu te je posuti sa sitno nasjeckanom pečenom ribom i kruhom. Poslužiti umjereno toplo.
Ponuditi vino sorte BENA. Bena je bijela vinska sorta grožđa prateće sorte žilavke . Normalne je i
redovite oplodnje. sazrijeva u prvoj polovini rujna i prosječna masa grozda je
oko 130 grama. ovo je sorta za toplije krajeve i veoma je otporna na plamenjaču
i pepelnicu. uz kratku rezidbu daje dobar urod. može uspijevati na slabijim
tlima i nepovoljnijim položajima jer je veoma izdržljiva. mošt bene sadrži 16 –
22 % šećera i 4, 9 do 7, 8 g/l ukupnih kiselina. Vino od čiste bene osrednje je
kvalitete jer sadrži manje alkohola nego vino od žilavke. zbog većeg sadržaja
kiselina dobar je dodatak vinu žilavke, ali u manjem postotku, otprilike 5%.
može se koristiti i kao zobatica. Poslužiti
na temperaturi: 10-12°C
Nema komentara:
Objavi komentar