RIŽOT S JABUKOM I
RIKOLOM
Zanimljivost: Rižot od jabuka tradicionalni je recept talijanske pokrajine Friuli
Sastojci
: maslaca; maslinovo ulje; luk; celer; jabuka; riža; bijelo vino; povrtni
temeljac; parmezan; crni papar; rikola; hamburger
Priprema
U vrelu vodu
dodajte povrtne temeljce i kratko prokuhajte. Celer i luk sitno nasjeckajte, a
jednu jabuku narežite na ploške. Na maslacu popecite celer, luk i hamburger te
pirjajte dok ne omekšaju. Dodajte rižu, narezanu jabuku, pa zajedno lagano
popecite. Nakon nekoliko minuta dodajte vino. Kada se vino reducira, malo po
malo dolijevajte povrtni temeljac uz češće miješanje. Temeljac dolijevajte u
4-5 navrata, svaki put čekajući da se reducira. Pred kraj kada se riža skoro
skuhala dodajte i drugu jabuku narezanu na ploške te maslac i popaprite.
Maknite s vatre i umiješajte narezanu svježu rikulu i parmezan.
Posluživanje
Poslužite posuto naribanim
parmezanom i rikolom u obliku koji odaberete. Na tanjuru poslužiti i kratko
zapečenu jabuku na maslacu uz posebno zapečeni hamburger.
Nema komentara:
Objavi komentar