srijeda, 24. kolovoza 2016.


 KANELONI ISPOD PEKE

Zanimljivosti:
Blitva (lat. Beta vulgaris subsp. vulgaris var. vulgaris) lisnato je povrće tamnozelene boje iz potporodice labode(Chenopodiaceae). Blitva je izuzetno djelotvorna za podizanje imuniteta, a predstavlja i savršeni diuretik.
Sastojci (za 2 osobe):
400 g blitve; ružmarin; peršin; origano; 2 češnja češnjaka; maslinovo ulje; sol; papar; 250 g kaneloni (buttoni); 2* 0,2 l bešamel; kuhana cikla; 400 g svježeg kravljeg sira; 100 g parmezana; 100 g pancete.

Priprema:
Kanelone prije postavljanja pod peku kratko (al dente) prokuhati na laganoj vatri i ocijediti, napuniti nadjevom te posložiti u zdjelu, prekriti parmezana (50 g) i preliti bešamelom.
Peku obavezno zagrijati. Ispod peke peči 20’ prije nego se pokrije pekom na kanelone posložiti tanko narezanu pancetu.
Nadjev: skuhanu blitvu pomiješati sa začinskim biljem, kravljim sirom i parmezanom (50 g) te maslinovim uljem pa dodati prstohvat soli i papra. 

Posluživanje
Kanelone izdvojiti na tanjur uz kanelone poslužiti grančicu ruzmarina i dva komada kuhane cikle te roštiljanu pancetu. Sve pokapati maslinovim uljem.

 
Za piće ponuditi zlatan otok. (Zlatan otok je suho bijelo vino kristalno bistre sjajuće žute bojeiz hvarskog vinogorja. Kretnjom u čaši pokazuje odličnu konzistenciju i uljnost ravnomjerno se spuštajući po rubovima čaše. Proizvodi se od nekoliko autohtonih hvarskih sorata s lokaliteta Hvar, Milna i Zavala. Blagi muškatni ton daje mu kultivar prč. Temperatura serviranja 12 0C. )

Nema komentara:

Objavi komentar