Zanimljivost
Đumbir (Zingiber officinale), potjeće iz
Indije U ljekovite svrhe upotrebljava se preko 5000 godina naročito za bolju
probavu i protiv mučnine.
Sastojci (4
osobe):
200 g svježeg sira; 3 žlice meda; 2 žličice naribanog (ili suhug) đumbira; 2 žličice usitnjenog badema; 4 žličice nasjeckanih oraha; 4 velike breskve; 100 g sladoleda (po želji).
200 g svježeg sira; 3 žlice meda; 2 žličice naribanog (ili suhug) đumbira; 2 žličice usitnjenog badema; 4 žličice nasjeckanih oraha; 4 velike breskve; 100 g sladoleda (po želji).
Priprema:
OcijeditI svježi sir od
tekućine te ga pomiješati s medom i đumbirom. Smjesu ostaviti sa strane 10'.
Druga smjesa je pomiješani prethodni isjeckani badem i orah. Stavite
prepolovljene i očišćene breskve na gradele
najviše 3' odnosno dok breskva ne poprimi karameliziranu boju. Nakon gradeliranja u breskvin utor od koštice ubaciti smjesu sa
sirom, a preko sira posuti izmrvljeni orah i badem.. Pokapati s maslinovim
uljem.
Posluživanje
Na svaki tanjur postaviti dva komada gradelirane breskve. Sladoled
servirati po želji. Uz popunjene breskve postaviti za ukras listiće metvice.
Ponuditi za piće dosta rashlađeni sok
od breskve i naranče. Naranču presjeći pri vrhu (dobijete kapicu), potom izvući
smjesu koju zajedno sa nasjeckanom breskvom blendirati tako da se dobije sok.
Sok uliti u praznu naranču i pokriti sa kapicom kroz koju provućete slamku.
Poslužiti i desertno vino po mogućnosti traminac.
Nema komentara:
Objavi komentar