petak, 19. kolovoza 2016.

GRADELIRANE BRESKVE
 
Zanimljivost
 
 

Đumbir (Zingiber officinale), potjeće iz Indije U ljekovite svrhe upotrebljava se preko 5000 godina naročito za bolju probavu i protiv mučnine.
 

 



Sastojci (4 osobe): 
200 g svježeg sira; 3 žlice meda; 2 žličice naribanog (ili suhug) đumbira; 2 žličice usitnjenog badema; 4 žličice nasjeckanih oraha; 4 velike breskve; 100 g sladoleda (po želji).

Priprema:
OcijeditI svježi sir od tekućine te ga pomiješati s medom i đumbirom. Smjesu ostaviti sa strane 10'. Druga smjesa je pomiješani prethodni isjeckani badem i orah. Stavite prepolovljene i očišćene breskve na gradele najviše 3' odnosno dok breskva ne poprimi karameliziranu boju. Nakon gradeliranja u  breskvin utor od koštice ubaciti smjesu sa sirom, a preko sira posuti izmrvljeni orah i badem.. Pokapati s maslinovim uljem.
Posluživanje
Na svaki tanjur postaviti dva komada gradelirane breskve. Sladoled servirati po želji. Uz popunjene breskve postaviti za ukras listiće metvice.
Ponuditi  za piće dosta rashlađeni sok od breskve i naranče. Naranču presjeći pri vrhu (dobijete kapicu), potom izvući smjesu koju zajedno sa nasjeckanom breskvom blendirati tako da se dobije sok. Sok uliti u praznu naranču i pokriti sa kapicom kroz koju provućete slamku.
Poslužiti i desertno vino po mogućnosti traminac. 
 
 
 


Nema komentara:

Objavi komentar