petak, 19. kolovoza 2016.

GRADELIRANA  PIZZA






 
Zanimljivost:
Pizza se prema originalnoj recepturi mora peći na 485 stupnjeva celzija i to 60 do 90 sekundi! Tijesto se mora umijesiti i razvaljati ručno, bez ikakvih mehaničkih pomagala, samo uz pomoć dlanova i prstiju. Nadalje, pizza ne smije imati promjer veći od 35 centimetara ili biti deblja od 3 milimetra u sredini. Iako zvuči ekstremno, prave se napolitanske pizze ovih karakteristika se još uvijek mogu naći u starom dijelu Napulja.
 
Sastojci (za 2 osobe):
400 g tijesta  za pizzu;  ½ šalice umaka od rajčice; ½ glavice luka; 2 kom pilećih prsa; šalica komdanog sira; zelena paprika; avokado; origano; 2 jušne žlice maslinovog ulja.

Priprema:
Piletinu i papriku peči na gradele i nakon nakon gradeliranja nasjeckati po želji. Razvući tijesto za pizzu te ga podijeliti na dva dijela. Nauljiti dijelove pizze i postaviti ih na gradele. Gradelirati 5 minuta pa tako pripremljeno prebaciti na stol za pripremu pećenom stranom prema gore. Pomiješati umak od rajčica i origano te nanijeti na pećenu stranu tijesta. Na tako nanesenu smjesu dodati isjeckanu piletinu, luk, papriku, sir i avokado. Tako složenu pizzu postaviti na gradele i gradelirati 5 minuta

 
Posluživanje
Na svaki tanjur postaviti roštiljanu pizzu uz narezane pome i bosiljak, a sve preliveno maslinovim uljem.


Ponuditi crno pivo

Nema komentara:

Objavi komentar