Zanimljivost:
Pizza se prema originalnoj recepturi mora peći na 485 stupnjeva
celzija i to 60 do 90 sekundi! Tijesto se mora umijesiti i razvaljati ručno,
bez ikakvih mehaničkih pomagala, samo uz pomoć dlanova i prstiju. Nadalje,
pizza ne smije imati promjer veći od 35 centimetara ili biti deblja od 3
milimetra u sredini. Iako zvuči ekstremno, prave se napolitanske pizze ovih
karakteristika se još uvijek mogu naći u starom dijelu Napulja.
400 g tijesta za pizzu; ½ šalice umaka od rajčice; ½ glavice luka; 2 kom pilećih prsa; šalica komdanog sira; zelena paprika; avokado; origano; 2 jušne žlice maslinovog ulja.
Priprema:
Piletinu i papriku peči na gradele i nakon nakon gradeliranja nasjeckati po želji. Razvući tijesto za pizzu te ga podijeliti na dva dijela. Nauljiti dijelove pizze i postaviti ih na gradele. Gradelirati 5 minuta pa tako pripremljeno prebaciti na stol za pripremu pećenom stranom prema gore. Pomiješati umak od rajčica i origano te nanijeti na pećenu stranu tijesta. Na tako nanesenu smjesu dodati isjeckanu piletinu, luk, papriku, sir i avokado. Tako složenu pizzu postaviti na gradele i gradelirati 5 minuta
Na svaki tanjur postaviti roštiljanu pizzu uz narezane pome i bosiljak, a sve preliveno maslinovim uljem.
Ponuditi crno
pivo
Nema komentara:
Objavi komentar